Maitland Manuálterápia

Geoffrey Maitland ausztrál gyógytornász fedezet fel és csapatával dolgozta ki a beteg központú, klinikai bizonyítékon alapuló módszerét, mely a teljes mozgási szervrendszer (izom-, ín-, csont-, ízületi rendszer) vizsgálatát, és kezelését tartalmazza.
A kezelés kezdetén egy átfogó betegvizsgálat van, mellyel megkeressük a probléma okát, és jellegét, a tünetek szöveti forrását, és a forrás kialakulásának okát.
A fájdalmat okozó mozdulatkor, mozdulatsornál, vagy helyzetben végzett megkülönböztető (differenciál) tesztekkel találjuk meg a problémát előidéző struktúrát, így célzottan a rendellenesség okát tudjuk kezelni.
A módszer egyediségét a sajátos gondolkodásmódja adja, mely a beteg aktuális panaszait folyamatosan összeveti a szakmai elméleti háttérrel, ezzel egy folyamatos „párbeszédet” alakítva ki a beteg teste és a kezelő között. A párbeszéd része a mozgástesztelés, majd az elvégzett kezelés után a tünetek változásának újratesztelése, és újragondolása a problémának, hogy mindig az aktuális állapotra tudjunk reagálni.
A következő technikát, illetve kezelést már ehhez igazítva érjük el az ízületek, izmok, idegek – ezáltal a beteg – fájdalommentes teljes mozgásszabadságát.
A módszer ízületi-, izom-, ín-, idegmobilizáló technikái és beteg otthon végzendő gyakorlatai közösen érik el a páciensünk teljes gyógyulását.

Vissza a kezelésekhez