Előadás-sorozat orvosoknak, 2019. május 11.

Jelentkezés az előadásra

Tisztelt Kolléga!

Előadás sorozatunk célja, hogy megismertessük Önöket olyan praxisukban használható ismeretekkel, melyek könnyebbé vagy hatékonyabbá teszik a munkájukat.

Előadás sorozatunkban olyan témát kínálunk Önöknek, melyek segítséget nyújtanak Önöknek a mozgásszervi tünetek kezelésében, vagy eligazítanak abban, hogy milyen lehetőségek vannak a kezelésben.

2019.05. 11. 9.00 -11.00 Manuálterápiák. A különböző módszerek ismertetése, és annak meghatározása, hogy mely módszert milyen esetben használjuk. Előadók: Pető Éva, Molnár Ágnes

Manuálterápiák – milyen módszerek vannak, és mit nevezünk manuálterápiának (Szabó Imre- Molnár Ágnes)

Előadásomban meghatározom a manuálterápiák fogalmát. A különböző módszerek jellemzőit, és elkülönítését egymástól. Megmutatom, hogy melyik módszer milyen esetben használható, és mik az indikációi kontraindikációi a különböző kezeléseknek. Beszélni fogok, a Terrier módszerről, A PNF-ről, az oszeopát kezelésekről, (Barvicsenkó-módszer) a Kaltenborni,  Cyriax-i rendszerről, és a differenciál diagnózis megjelenéséről a Maitland manuálterápiában.

A McKenzie Módszer ismertetése (Pető Éva)

A McKenzie terápia a mechanikai eredetű gerincproblémák egyedi vizsgálati, kezelési és prevenciós RENDSZERE diagnosztikus, prognosztikus, terápiás, megelőző.

Előadásunkban megmutatjuk, hogyan csoportosítja a tüneti reakciók változása alapján a problémákat: Derangementet, Diszfunkciót, Poszturális szindrómát.

Mindezt ismételt mozgásokkal teszi, mert akár megrövidülés, elmozdulás vagy gyulladás van egyszeri mozgással azonos fájdalom reakció jöhet létre, míg ismételt mozgásokra már különböző.

Definiáljuk és segítünk elkülöníteni a három specifikus elváltozás jellemzőit, és reakcióit az ismételt mozgásokra. Megmutatjuk a vizsgálat menetét, a kezelési irányokat, és kezelés lezajlását, és azt, hogy mikor használunk manuális terápiát.

Maitland manuálterápia (Molnár Ágnes)

Geoffrey Maitland által kidolgozott Maitland manuálterápiáról szeretnék minél többet átadni előadásom során. Meg szeretném ismertetni, hogy mit jelent a Brick-wall gondolkodás, hogyan kapcsolódik össze a szakmai tudásunk által adott háttér a beteg tüneteivel és jeleivel. Mit jelent a „kiváltani és differenciálni” elv, és milyen szöveti diagnózishoz vezet ez. Hogyan épül be az ELVEY-BUTTLER féle neurodinamikai kezelés a Maitland kezelésbe a lesugárzó fájdalmak esetén. Megmutatom, hogy milyen vizsgáló lappal és speciális tesztekkel lehet ezt alap szinten is használni.

Jelentkezés az előadásra »»»

További előadások:

2019. 04. 13. 9.00 -11.00 Újdonságok a reumatológiai, ortopédiai és fizioterápiás kezelésekben. Előadók: Dr. Magos Krisztián, Dr. Péter Endre, Szabó Imre

2019. 06. 01. 9.00 -11.00 Hogyan használhatóak a fürdőgyógyászati kezelések a mozgásszervi betegségek gyógyításában.  Fókuszálva arra, hogy különböző kezelések mely kórképekben hatásosak, és milyen tünetek kezelésére alkalmasak. Előadók: Dr Bónácz Mariann, Dr. Berkes Enikő, Molnár Ágnes